برگزاری ژورنال کلاب با عنوان ارتباط بین آلودگی نوری اتاق خواب با پارامترهای عینی و ذهنی مرتبط با خواب
برگزاری ژورنال کلاب با عنوان ارتباط بین آلودگی نوری اتاق خواب با پارامترهای عینی و ذهنی مرتبط با خواب در دانشکده بهداشت
به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، ژورنال کلاب با عنوان "ارتباط بین آلودگی نوری اتاق خواب با پارامترهای عینی و ذهنی مرتبط با خواب" در تاریخ 17 تیرماه در سالن شورای دانشکده بهداشت برگزار شد.
دکتر وحیده ابوالحسن نژاد عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت با استناد به مقاله ای با همین عنوان بیان نمود که خواب به عنوان یک فرآیند فیزیولوژیکی مهم، یک سوم زمان زندگی افراد را به خود اختصاص داده است و امروزه افزایش شیوع مشکلات خواب در جهان قابل توجه می باشد. 83 درصد مردم جهان با نور منابع مصنوعی (لامپ ها و ...) در شب مواجهه دارند که منجر به افزایش ریسک 22 درصدی مشکلات خواب از جمله بیخوابی شده است. در مطالعه حاضر که بر روی 365 نفر از جوانان چینی به انجام رسیده، با سنجش میزان روشنایی اتاق خواب طی دو شب متوالی با استفاده از لوکس متر پرتابل و استفاده از ActiGraph accelerometer و تکمیل نمودن پرسشنامه PSQI، پارامترهای عینی و ذهنی خواب در افراد با توجه به مواجهات آلودگی نوری مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده حاکی از آن بود که بیداری بعد از شروع خواب (WASO) در افرادی که حین خواب مواجهه بالاتری با آلودگی نور داشته اند، بیشتر دیده شده و این افراد از بازدهی خواب (SE) کمتری برخوردار بوده اند. از طرفی دیگر در این پژوهش، بهره مندی افراد از روشنایی در زمان دو ساعت قبل از بیداری، منجر به افزایش طول مدت خواب شبانه در آنان شده است.
نتایج بدست آمده از این مطالعه حاکی از اهمیت و ضرورت مدیریت میزان مواجهه با نور در حین خواب شبانه می باشد به طوری که تاریک نگه داشتن محیط اتاق خواب در طول شب و امکان مواجهه متعادل با نور طبیعی صبحگاهی (سپیده دم) می تواند بهبود کیفیت خواب در افراد را به همراه داشته باشد.
نظر دهید