دانشکده بهداشت
برگزاری ژورنال کلاب با عنوان پسماند الکترونیک و تاثیر آن بر سلامت و محیط زیست
برگزاری ژورنال کلاب با عنوان پسماند الکترونیک و تاثیر آن بر سلامت و محیط زیست با ارائه خانم دکتر سهل آبادی عضو هیئت علمی دنشکده بهداشت.
ژورنال کلاب با عنوان پسماند الکترونیک و تاثیر آن بر سلامت و محیط زیست در تاریخ 27 فروردین ماه در اتاق شورای دانشکده بهداشت برگزار شد.
خانم دکتر سهل آبادی عضو محترم هیئت علمی دانشکده بهداشت بیان داشتند که پسماند الکترونیکی (E-waste) یک اصطلاح برای محصولات الکترونیکی است که یا مصرف کننده دیگر تمایلی به استفاده از آن ها ندارد و یا عمر مفیدشان به پایان رسیده است. با پیشرفت تکنولوژی و تمایل انسان ها به استفاده از اینترنت اشیاء و هوشمندسازی منازل، سرعت تولید این پسماندها نیز افزایش یافته است.
پسماندهای الکترونیکی در 6 گروه شامل تجهیزات تبادل دما (یخچال، فریزر، دستگاه تهویه هوا و...)، صفحه نمایش و مانیتورها (تلویزیون، لپتاپ، تبلت و...)، لامپ ها (لامپ های LED، فلورسنت و...)، تجهیزات بزرگ (ماشین لباسشویی، پرینترهای بزرگ و...)، تجهیزات کوچک (جاروبرقی، مایکروفر، اسباب بازیهای الکترونیکی، وسایل کنترلی و.. ) و تجهیزات مخابراتی ( موبایل، سیستم های ردیاب، تلفن ها و...) طبقه بندی می شوند.
ایشان با اشاره به اینکه مواد مضر موجود در قطعات ساخته شده این پسماندها ممکن است آسیبهای جدی و خطرناکی به محیط زیست و سلامت گیاهان، حیوانات و انسانها وارد کند، فرمودند برای مقابله با این آسیب ها، روشهای گوناگونی از قبیل دفن بهداشتی پسماندها، بازیافت، سوزاندن و… وجود دارد. بازیافت غیر اصولی، درصد سمی بودن را افزایش خواهد داد؛ درصورتیکه بازیافت به شیوه استاندارد علاوه بر مزایای زیست محیطی و سلامتی، از نظر اقتصادی نیز کمک زیادی به چرخه تولید تجهیزات الکترونیک میکند.
خانم دکتر سهل آبادی در ادامه به سیستم های بازیافت اشاره و بیان داشتند که سیستم بازپسگیری رسمی یکی از سیستم هایی است که جهت جمع آوری پسماندهای الکترونیکی در کشورهای توسعه یافته اجرا می شود اما متاسفانه در کشورهای درحال توسعه در اغلب موارد به شکل غیررسمی و توسط افراد غیرمتخصص انجام می شود که می تواند خطرات زیادی به همراه داشته باشد.
بنابراین پیشنهاد شده است که کشورهای پیشرفته با بزرگتر کردن تسهیلات پردازش و کارآمدترکردن تجهیزات و تکنولوژی خود و کشورهای درحال توسعه با بهبود قوانین در زمینه جمع آوری و اجرای آن به بهتر شدن صنعت بازیافت پسماندهای الکترونیکی کمک کنند.
نظر دهید