ژورنال کلاب با عنوان Policy Window (پنجره سیاستی یا پنجره فرصت)
ژورنال کلاب مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت دانشگاه با عنوان Policy Window (پنجره سیاستی یا پنجره فرصت) در تاریخ 7 آبان ماه در اتاق شورای دانشکده بهداشت برگزار شد.
ژورنال کلاب مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت دانشگاه با عنوان Policy Window (پنجره سیاستی یا پنجره فرصت) در تاریخ 7 آبان ماه در اتاق شورای دانشکده بهداشت برگزار شد.
دکتر مرتضی عرب زوزنی عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت، سیاست را مسیر یا عملی که توسط یک سازمان یا فرد اتخاذ یا پیشنهاد شده است؛ معرفی کردند و گفتند سیاست عمومی همان چیزی است که دولت ها تصمیم میگیرند انجام دهند یا انجام ندهند و سیاست سلامت توسط سازمان جهانی بهداشت به عنوان تصمیمات، برنامه ها و اقداماتی برای دستیابی به اهداف مراقبت های بهداشتی خاص در یک جامعه تعریف می شود.
ایشان چرخه 5 مرحله ای سیاستگذاری را توضیح دادند که شامل: Agenda setting (دستور کار سیاستی: شناسایی مشکلی که نیاز به مداخله دولت دارد و آن را به عنوان یک موضوع به مردم پیشنهاد میکند)،Policy formulation (تدوین خطمشی: تعیین اهداف بر اساس مشکل تعیین شده در دستورکار و در نظر گرفتن اقدامات جایگزین برای دستیابی به آن اهداف)،Decision-making (تصمیم گیری برای اجرای موضوع)، Implementation (اجرای اقدامات پیشنهادی برای حل مشکل) و Evaluation (ارزشیابی) است.
و در ادامه با معرفی مدل Kingdon توضیح دادند که چه اتفاقی میافتد که موضوعی مورد دستورکار سیاستگزاران قرار می گیرد. بر اساس این مدل وقتی مشکلی وجود داشته باشد (Problem stream) که توسط گروهی با تدوین پروپوزال و راهحل های قابل دسترس و کاربردی (Policy stream) به سطوح بالای سازمان یا دولت ارائه شود (Politics) و سیاستگزاران برای حل این مشکل تمایل داشته باشند، در محل تلاقی این سه جریان Policy Window یا پنجره فرصت باز خواهد شد و این زمانی است که میتوان انتظار داشت رویکردهای جدیدی برای حل مسائل و یا تغییر رویکردهای قبلی ایجاد شود.
دکتر عرب زوزنی طرح تحول سلامت را که با هدف حفاظت مالی مردم، عدالت در دسترسی به خدمات و نوسازی زیرساخت های فرسوده ارائه شد را بر اساس مدل kingdon تحلیل و بررسی کردند.