دکتر میری: افزایش سن ازدواج و تاخیر در فرزندآوری، عوامل تهدید کننده سلامت باروری زنان است

ژورنال کلاب با عنوان تحلیل شاخص های باروری در استان خراسان جنوبی به همت گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی با همکاری مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت  در دانشکده بهداشت به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.
جناب آقای دکتر میری، سرپرست معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه در این نشست به بیان مطالبی درباره تعالی و جوانی جمعیت با تاکید بر "سبک زندگی زنان" ایرانی پرداختند.

ایشان با اظهار اینکه صیانت از جمعیت، بارداری و فرزندآوری نیاز فطری انسانهاست؛ به بخشی از سیاست های ابلاغی جمعیت از سوی رهبر معظم انقلاب اشاره و فرمودند به­منظور مداخله در وضعیت جمعیتی باید نگرش­ها و عملکرد جوانان علی­الخصوص زنان را به­درستی بشناسیم و  سیاست­های جمعیتی را بازمهندسی کنیم تا با اتخاذ تصمیم مناسب بتوانیم از افراط و تفریط مصون بمانیم.

استاد آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت با بیان اینکه افزایش سن ازدواج و تاخیر در فرزندآوری در زنان ایرانی، دو عامل تهدید کننده سلامت باروری زنان است افزودند زنان امروزی بعلت اشتغال در بیرون از منزل ملزم به پذیرفتن نقش­های مختلفی هستند که به جهت حفظ تعادل در ایفای این نقش­ها باید آموزش ببینند. دولت نیز می تواند با برنامه ریزی و بسترسازی مناسب و رفع موانع اقتصادی و ایجاد قوانین حمایتی به خصوص از مادران دارای فرزند و فرهنگ­سازی و تأمین شرایط روحی و روانی مناسب برای تغییر در ذهنیت خانواده ها برای نگرش به آینده ای امیدوارکننده تأثیرگذارباشد.

جناب آقای مهندس غلامرضا شریف­زاده سرپرست دانشکده بهداشت نیز در این نشست، مهمترین شاخص های باروری را تعریف کرده و فرمودند بااینکه سالمند شدن جمعیت مشکل کل دنیا است ولی این روند در کشور ما سرعت بیشتری دارد و طبق بررسی های انجام شده در سال 1430 درصد سالمندی در ایران 30% خواهد بود که بیشترین میزان در بین کشورهای خاورمیانه می باشد. ضمناً بر اساس سرشماری نفوس و مسکن سال 95 ، استان خراسان جنوبی با 9.76 درصد سالمند یازدهمین استان سالمند کشور است.

ایشان با بیان اینکه جمعیت یکی از شاخصه‌های قطعی اقتدار کشورهاست افزودند افزایش بارداری های برنامه ریزی شده، کاهش میانگین فاصله زمانی بین ازدواج و فرزند اول و کاهش میانگین فاصله زمانی بین فرزندان، کاهش بارداری های پرخطر، کاهش سقط، تامین مراقبت های کیفی دوران بارداری و مراقبت های ویژه برای بارداری های پرخطر، جلوگیری از مرگ مادر، ‌نوزاد و شیرخوار، تامین خدمات باروری سالم ، ایجاد دسترسی و تسهیلات مناسب به خدمات جراحی بازگشت باروری و فرهنگ سازی به منظور ارزش دانستن ازدواج سالم و تشکیل خانواده جلوگیری از پیدایش پدیده تک فرزندی در بین خانواده ها از راهکارهای فرزندآوری درست و باروری سالم است.
خانم دکتر فاطمه سلمانی ، عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت در خصوص پیش‌بینی شاخص‌های باروری در خراسان جنوبی فرمودند تا سال 1405 میزان نرخ باروری کلی در استان در حال کاهش ولی خوشبختانه بالاتر از نرخ جانشینی (1/2) خواهد بود که با ادامه این روند تحت همین شرایط، برخی از شهرستان­های استان بصورت موردی نیاز به مداخله خواهند داشت.

منبع:
دانشکده بهداشت
تعداد بازدید:
تاریخ:
1401/03/28
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

کد امنیت