ژورنال کلاب با عنوان تاثیر تغییر اقلیم بر سلامت سالمندان در کشورهای در حال توسعه برگزار شد.
برگزاری ژورنال کلاب با عنوان تاثیر تغییر اقلیم بر سلامت سالمندان در کشورهای در حال توسعه
به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، ژورنال کلاب با عنوان "تاثیر تغییر اقلیم بر سلامت سالمندان در کشورهای در حال توسعه" با همکاری دانشکده بهداشت، مرکز تحیقات سالمندان و دفتر هم اندیشی نهاد مقام معظم رهبری دانشگاه مورخ 15 مهرماه 1403 ساعت 12 در سالن توانمندی سازی کتابخانه دانشگاه برگزار شد.
در ابتدای این نشست دکتر میترا مودی، رئیس مرکز تحقیقات سالمندان و نیز مدیر گروه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت ضمن خوش آمدگویی به میهمانان و تشکر از برگزارکنندگان این نشست، به اهمیت سلامت سالمندان پرداخت و اظهار امیدواری نمود با تاسیس مرکز تحقیقات سالمندان در دانشگاه، بتوان گام های مثبتی در این خصوص برداشت.
همچنین در ادامه دکتر نگین ناصح مدرس این کارگاه آموزشی و عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت، در ابتدا به موضوع اهمیت سلامت سالمندان پرداخت و اظهار داشت در سال ۱۹۸۲ میلادی سازمان ملل متحد، شورای بینالمللی سالمندی را تأسیس کرد و در همان سال طرحی را برای تعیین روز جهانی سالمندان تا سال ۱۹۹۰ پیشنهاد کرد. این شورا اول اکتبر را به عنوان روز جهانی سالمندان اعلام نمود. لذا به همین مناسبت، هر ساله هفتهای به عنوان "هفته ملی سالمند" در ایران گرامی داشته میشود و برنامههای مختلفی در این خصوص برگزار میگردد. وی افزود، روز جهانی سالمندان شبیه به روز ملی پدربزرگ و مادربزرگ در ایالات متحده آمریکا و کانادا و همچنین جشنوارهای در چین یا این مضمون و نیز روز احترام به سالمندی در ژاپن است.
دکتر ناصح خاطر نشان کرد، سازمان ملل متحد شعار جهانی روز سالمند در سال ۲۰۲۴ را "سالمندی همراه با عزت و کرامت" اعلام کرده است که اهمیت توجه به استراتژیهای حفظ کرامت سالمندان در جامعه و خانواده را دو چندان میکند. همچنین پیرو این چشمانداز، در کشورمان نیز شعار ملی هفته سالمند (۱۳ - ۷ مهر) تحت عنوان "سالمندی فعال، فردایی برای همه" نامگذاری شده است.
همچنین ایشان به موضوع جوانی جمعیت نیز اشاره ای کوتاه نمود و ادامه داد در اهمیت این موضوع همین بس که یکی از عناوین هفته تکریم سالمندان، حمایت آنان از جوانی جمعیت است. مطابق آمارهای رسمی، سال ۱۳۹۵ رشد جمعیت ایران 1/2 بوده و این عدد در سال ۱۴۰۰، ۵۰ درصد کاهش داشت که در دنیا بینظیر بود. در سال ۱۳۹۹ نرخ فرزندآوری به 5/1 رسید، در حالیکه در سال ۱۳۹۵ این عدد 1/2 بوده است و پیشبینی میشود در سال ۱۴۰۵ به 2/1 برسد.
"طرح جوانی جمعیت" در مهر ۱۴۰۰ به عنوان قانونی در راستای اجرای صحیح سیاستهای جمعیتی، به شکل فوریتی و لازمالاجرا تصویب شد، قانونی که شاید بتواند شاخصهای آماری جمعیتی را در چشماندازی چندساله دچار تحولات بنیادین کند، اما این قانون همچنان کامل اجرایی نشده است و امیدواریم با روی کار آمدن دولت چهاردهم این روند تسهیل گردد و اقدامات جدی تری را در راستای جوانی جمعیت شاهد باشیم.
در ادامه دکتر نگین ناصح، با بیان مثال ها و مستندات قرانی و طبیعی در خصوص وجود نظم در جهان هستی، بیان کرد امروزه انسان به عنوان اشرف مخلوقات به دنبال رفاه و توسعه است و این توسعه صرف (نه توسعه پایدار) موجب شده است که بدون در نظر گرفتن این موضوع که منابع و نظم موجود در زمین به نوعی امانت آیندگان است در دست بشر امروز، متاسفانه مرتباً تغیرراتی در محیط زیست را شاهد هستیم که این شاید در کوتاه مدت با توسعه و رفاهی ظاهری همراه باشد اما در بلند مدت، زمانی که ساعت طبیعی زمین به صدا در می آید، مشکلاتی ایجاد می گردد که متاسفانه گریبان گیر خود انسان می شود.
وی در ادامه به موضوع تغییر اقلیم و عوامل ایجاد کننده آن اشاره نمود و با ذکر مثال هایی این عنوان را تشریح کرد. سپس به ارائه مقاله ای با عنوان “ Climate Change and Aging Health in Developing Countries “ از انتشارات Wiley در سال 2023 پرداخت و در خصوص تاثیر تغییرات اقلیم در سلامت سلامندان به طور مفصل ایراد سخن نمود و در پایان به سوالات شرکت کنندگان پاسخ داد.
نظر دهید