برگزاری ژورنال کلاب با عنوان رزومه اجتماعی
برگزاری ژورنال کلاب با عنوان رزومه اجتماعی در دانشکده بهداشت با ارائه خانم دکتر باقرنژاد
ژورنال کلاب با عنوان رزومه اجتماعی در تاریخ 26 شهریورماه در اتاق شورای دانشکده بهداشت برگزار شد. خانم دکتر باقرنژاد عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت بیان کردند سازمان بهداشت جهانی، پاسخگویی اجتماعی را در حیطه فعالیت های مرتبط با سلامت عمومی جامعه به صورت هدایت کلیه فعالیت های آموزشی، پژوهشی و خدماتی به سمت برطرف کردن نگرانیها و اولویت های سلامت در جامعه تحت پوشش تعریف کرده است.
هدف پاسخگویی اجتماعی در نظام پژوهش سلامت، برآورده کردن نیازها و رفع مشکلات سلامت جامعه و تولید دانش مرتبط با جامعه است. به این منظور به صورت مداوم، نیازهای جامعه را بررسی و اولویت بندی میکند و براساس آن، اولویت های پژوهشی را تغییر میدهد و پژوهش های متناسب با اولویت ها را در بطن جامعه، اجرا و مدیریت میکند. پاسخگویی اجتماعی در نظام پژوهش سلامت، مستلزم وجود یک چشم انداز مشترک فراسازمانی و عملکرد ادغام یافته درون سازمانی است.
یکی از بحث ها در تعالی و بهرهوری در آموزش علوم پزشکی تهیه سابقه ای از اجرای پاسخگویی اجتماعی تحت عنوان "رزومه اجتماعی" برای اساتید است. ممکن است یک عضو هیات علمی تعداد مقالات زیادی نداشته باشد اما در منطقه، در دانشگاه یا در استان خود در حل مشکل جامعه تاثیر گذار باشد. بنابراین باید به این فرد امتیازی مرتبط با آن اثرگذاری داده شود که در ارتقاء وی در دانشگاه موثر باشد. به این منظور شاخص هایی در ارتقا درنظر گرفته شده مانند درصد اعضای هیئت علمی که فعالیت های اجتماعی خود را در سامانه رزومه اجتماعی ثبت کرده اند. تعداد تجارب فعالیت های اجتماعی که در جشنواره ها/ همایش ها ارایه و مورد پذیرش واقع شده است،حضور حداقل 15 درصد اعضای هیئت علمی در فعالیت های اجتماعی و مشارکت حداقل 30 درصد مراکز خدمات جامع سلامت در امر آموزش دانشجویان و....
ایشان در ادامه در خصوص محورهای رزومه اجتماعی در کلان منطقه 9 توضیحاتی ارائه نمودند که این محورها شامل افتخارات و جوایز در حوزه پاسخگویی اجتماعی (کسب جوایز از سازمانهای مردم نهاد، دولتی و عمومی و ...) نقش رهبری در حوزه پاسخگویی اجتماعی (عضویت در سازمانهای مردم نهاد، گنجاندن موضوعات پاسخگویی اجتماعی در برنامه های استراتژیک و عملیاتی گروه ها، دانشکده ها و مدیریت ها، برگزاری استارت آپ ها در این حوزه و ... )، فعالیت های فوق برنامه و علایق در حوزه پاسخگویی اجتماعی (وبلاگ نویسی و مدیریت وب سایت های علمی، ارائه برنامه در رادیو و تلویزیون، برگزاری نمایشگاه و ... )، فعالیت های آموزشی (بازنگری کوریکولوم های آموزشی متناسب با نیاز، برگزاری کارگاه و وبینار، تهیه کتاب، کتابچه و محتواهای آموزشی و ... )، فعالیت های پژوهشی ( شناخت مشکلات سلامت جامعه و انجام مداخلات و ارزشیابی مداخلات، شرکت در پژوهشهای اولویت دار، تعامل با سازمانهای مردم نهاد در راستای اجرای طرح های تحقیقاتی و ... ) و ارائه خدمات (انجام فعالیت های خیرخواهانه برای جامعه، اردوهای جهادی و ... ) می باشد.
خانم دکتر باقرنژاد بعنوان نمونه برخی از مصادیق پیشنهادی برای اساتید در حوزه پاسخگویی اجتماعی را برشمردند که از آن جمله می توان به داشتن لاین تحقیقاتی مشخص در جهت اولویت های جامعه، حضور در مراسمات مناسبتی به عنوان سفیر سلامت، تولید محتوا در راستای نیازها و ... اشاره کرد و بیان داشتند برای اجرای برنامه ها در این حوزه باید چالش ها و نیازهای سلامتی را بشناسیم و قادر باشیم با سیستم های مختلف دست اندرکار در سلامت مشارکت کنیم. در بخش آموزش اساتید می توانند از تجارب فارغ التحصیلان در آموزش سایر دانشجویان استفاده کنند و نظام آموزشی باید در عرضه خدمات و ارائه نوآوری ها در ارائه خدمات مشارکت داشته باشد.
نظر دهید